Termeni de utilizare

De la Opencaching.ro-Wiki
Versiunea din 6 iunie 2018 15:44, autor: Andrixnet (Discuție | contribuții) (Pagină nouă: == Acord de utilizare == # Acest document descrie termenii şi condiţiile de utilizare a "OPENCACHING România" denumit în continuare "OCRO" - un serviciu de geocaching furnizat...)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Jump to navigation Jump to search

Acord de utilizare

  1. Acest document descrie termenii şi condiţiile de utilizare a "OPENCACHING România" denumit în continuare "OCRO" - un serviciu de geocaching furnizat de voluntari şi disponibil la https://www.opencaching.ro (denumit în continuare "serviciu"). Oricine creează un cont (denumit în continuare "utilizator") este de acord să respecte regulile acestor termeni şi condiţii, începând cu procedura de înregistrare.
  2. Termenii de utilizare intră în vigoare la 12 aprilie 2014 și se aplică de la acea dată tuturor utilizatorilor serviciului.
  3. Termenii de utilizare pot fi modificați dacă furnizorul serviciului consideră că este necesar.
  4. În acest document, o "geocutie" este interpretată ca reprezentând toate geocutiile de orice tip pulicate prin intermediul serviciului.
  5. Prezentul document se aplică în conformitate cu legislaţia din România, dacă nu se specifică altfel.
  6. Fiecare utilizator al acestui serviciu va respecta ceilalţi utilizatori şi se va comporta urmând principiile bunului simţ.

Politică de confidenţialiate

Începând cu 25 mai 2018 suntem obligați să lucrăm în conformitate cu regulile europene AVG / GDPR.

Fiecare utilizator potențial care dorește să-şi creeze un cont pentru a utiliza serviciul trebuie să aibe vârsta minimă de 16.


Toată utilizatorii sunt obligaţi să citească şi să accepte această declarație de confidențialitate pentru a utiliza serviciul.

Pentru mai multe informații, consultați Regulamentul (UE) 2016/679 (GDPR).

Echipa OPENCACHING România

Serviciul este ţinut în funcţiune, administrat şi monitorizat de un grup de voluntari, denumit în continuare Echipa OC. Echipa OC nu este responsabilă de conținutul postat de utilizatorii serviciului sau de consecințele utilizării informațiilor de la server. Orice informație obținută de la server este utilizată la riscul utilizatorului. Notă! Echipa OC nu poate garanta siguranța cache-urilor și nici faptul că nu încalcă legea. Trebuie să verificați și să evaluați întotdeauna informațiile înainte de începerea căutării. Orice conținut publicat pe site-ul nostru are doar scop informativ.

   Echipa OC monitorizează respectarea reglementărilor, face interpretarea obligatorie pentru a rezolva orice litigiu, iar prevederile sale sunt definitive. Pentru a asigura o funcționare lină, sigură și legală a serviciului, echipa OC poate limita accesul unui utilizator la serviciu, poate elimina elementele din jurnal, poate bloca un cont utilizator (temporar sau permanent) și geocache suspenda sau arhiva. 

utilizatori

   Prin înregistrarea unui cont la server, utilizatorul este obligat să respecte condițiile de utilizare. Minorii (16 ani și mai tineri) sau persoanele care nu au o autoritate legală deplină pot folosi serviciul numai cu permisiunea și sub supravegherea părinților sau a tutorelui, care sunt pe deplin responsabili, pentru toate daunele rezultate din aceste acțiuni și / sau neglijență.
   Utilizatorii care folosesc serviciul participă la joc, ascund și caută geocache în totalitate pe propriul risc și responsabilitate. În special, fiecare utilizator are responsabilitatea civilă și juridică deplină pentru acțiunile sale (daune cauzate utilizatorilor, terților și bunurilor incluse). Echipa OC nu își asumă nicio responsabilitate pentru orice daune care rezultă direct sau indirect din activitățile utilizatorilor.
   Înregistrarea este gratuită, dar este obligată să utilizeze serviciul. În timpul înregistrării, utilizatorul creează o adresă de e-mail, care va fi utilizată pentru a comunica cu utilizatorul. Utilizatorul se obligă să-și păstreze adresa de e-mail pe site-ul actualizat.
   Utilizatorul trebuie să se asigure că informațiile publicate de utilizator nu sunt în contradicție cu legea și cu aceste condiții de utilizare. În special, conținutul publicat de utilizator nu poate încălca dreptul exclusiv al terților. Toate materialele (inclusiv descrierea cache-urilor, ilustrații și toate datele din jurnalul de bord) puse la dispoziție de acestea pe site-ul nostru pot fi publicate, utilizatorii licențiați sub licența Creative Commons BY-NC-SA versiunea 3.0, al cărui conținut complet este disponibil online este la http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/deed.nl . Conținutul domeniului public este, de asemenea, recunoscut. Utilizatorul este direct responsabil față de deținătorul drepturilor de autor pentru toate încălcările din acest domeniu legate de conținutul publicat de acesta pe site-ul nostru.
   Conținutul publicat de utilizator pe site nu trebuie să conțină expresii vulgare, limbaj agresiv, defect sau conținut ilegal. Acești bani, în special pentru numele de utilizator selectat la înregistrarea unui cont, nume geocache, partajarea acelor nume și înregistrări weblog în cache-urile (numite jurnale). 

geocache

   Persoana care loghează geocache-urile pe server, "proprietarul geocache" este responsabil pentru tot conținutul descrierii cache-ului de pe site. Proprietarul cache-ului își asumă întreaga responsabilitate pentru respectarea stării cache-ului cu legea și regulile serviciului, precum și pentru eventualele daune care pot apărea datorită creării. Proprietarul geocache este obligat să păstreze geocache-ul, să păstreze conținutul în stare bună și să păstreze actualizarea descrierii pe site.
   Proprietarul geocache este responsabil pentru proiectarea geocache-ului. Când înregistrați un cache la "serviciu", proprietarul este obligat să adauge o descriere necriptată a datelor complete despre toate pericolele potențiale care ar putea apărea din când în când în timpul căutării cache-ului și toate informațiile care este necesar pentru a identifica memoria cache, inclusiv informații despre fiecare întrebare, cu abilitățile necesare și, eventual, hardware-ul specializat necesar. În plus, atunci când se determină tipul, dimensiunea și nivelul de dificultate al cache-urilor în timpul înregistrării, proprietarul este obligat să respecte definiția parametrilor site-ului. În cazul cache-urilor, în cazul în care căutarea poate fi asociată cu pericol, memoria cache trebuie marcată prin consultarea caracteristicii speciale.
   Cache-ul nu trebuie să conțină substanțe explozive, substanțe inflamabile, corozive sau alte substanțe periculoase, articole perisabile (de ex. Alimente), precum și obiecte ilegale. Jurnalul din geocache trebuie să conțină date de contact de la proprietarul geocache.
   Fără permisiunea prealabilă, cache-urile pot fi amplasate numai în zone accesibile publicului, de exemplu zone accesibile temporar sau permanent publicului. Cache-urile pot fi, de asemenea, plasate într-o clădire accesibilă publicului sau într-un alt obiect, dar dacă nu este un cache virtual, atunci este necesar să primiți mai întâi permisiunea administratorului părții clădirii. sau dispozitiv, în care cache-ul va fi ascuns. Această permisiune trebuie să includă atât opțiunile de plasare, cât și explorarea ulterioară de către terți.
   Cache-urile nu pot fi plasate în instalații și în zonele interzise sau unde este interzisă plasarea cache-urilor tradiționale. Aceasta se aplică în special rezervelor naturale stricte, parcurilor federale, parcurilor naționale, pădurilor naționale și proprietății private. Cache-urile nu trebuie plasate niciodată astfel încât să poată duce la deteriorarea unui spațiu istoric sau arhitectural în timpul căutării. În plus, cu excepția cache-urilor virtuale, cache-urile nu pot fi plasate în cuiburi de păsări sau cavități de copaci care sunt potrivite pentru a fi locuite de păsări, chiar în afara sezonului de reproducere, nici în monumente și în zonele de protecție. Cache-urile din cimitire sau locuri memoriale nu trebuie să perturbe pacea acestor locuri. Este strict interzisă îngroparea unui cache în imediata vecinătate a unui mormânt. Cache-urile trebuie să fie etichetate în mod clar astfel încât atunci când un container este raportat autorităților, acesta poate fi recunoscut rapid și ușor ca inofensiv. Nu este permisă plasarea cache-urilor în locuri unde pot provoca o alarmă sau permiteți publicului normal să contacteze autoritățile despre un container suspect.
   Dacă un cache primește 2 sau mai multe "Nu a fost găsit" consecutiv sau DNF-uri, acesta va fi marcat ca fiind "temporar indisponibil", astfel că proprietarul cache-ului îl poate verifica. Această memorie cache poate fi reactivată de către proprietarul cache-ului dacă răspunde la lista cache-ului, indicând faptul că memoria cache este încă în stare bună și este încă în vigoare. Aceasta este o măsură pentru a preveni cache-urile rupte, abandonate sau orfane, care sunt încă menționate.
   Orice geocache care încalcă legea sau încalcă regulile opencaching.nl (vezi mai jos) poate fi suspendată sau arhivată de echipa OC. Orice utilizator al cărui mai mult de două cache-uri au fost șterse sau arhivate din cauza încălcării regulilor vor fi excluse de la trimiterea de noi cache-uri pe site. Echipa OC poate suspenda și arhiva un geocache la cererea poliției sau a altor persoane civile sau autoritate militară. Pe scurt, regulile pentru plasarea unui geocache sunt după cum urmează: 
           Cache-urile nu pot fi utilizate pentru publicitate (corporativă) sau recrutare de orice tip decât dacă sunt atribuite de administrator.
           Asigurați-vă că recipientul de memorie cache este marcat clar, afirmând că conținutul este nevinovat și indicând adresa de e-mail a instalatorului sau altă posibilitate de a contacta.
           Numai elementele considerate sigure și acceptabile pentru a fi găsite de către un copil fără un ghid pot fi plasate într-o memorie cache.
           Nu se poate amplasa nici un cache în așa fel încât riscul sau distrugerea pagubelor să nu fie efectuate de nici un sit de cercetare științifică, monumente planificate sau situri istorice.
           O memorie cache nu trebuie plasată la o distanță acceptabilă de o memorie cache deja existentă (excluzând o cache virtuală, o cameră de memorie webcam sau un eveniment).
           Când este plasat un cache, este de datoria instalatorului să obțină permisiunea de la proprietarul terenului.
           Dacă se dorește, cache-urile pot fi îngropate / îngropate, cu permisiunea expresă a proprietarului.
           Cache-urile trebuie plasate astfel încât să nu poată fi găsite accidental de către non-geocache (muggles).
           Nicio mâncare sau băutură de orice fel nu poate fi plasată în cache-uri.
           Cache-urile USB nu trebuie să conțină materiale pornografice, conținut ilegal sau conținut rău intenționat.
           Cache-urile nu trebuie blocate în găuri sapate sau conduse de animale.
           Gardurile nu trebuie niciodată depășite (numai printr-o poartă sau un comutator) atunci când plasați sau căutați o memorie cache.
           Menținerea unei cache este responsabilitatea instalatorului.
           Când părăsiți locația cache, după ascunderea sau plasarea unei cache, nu poate fi vizibil nici un semn vizual de perturbare a locului.
           Nicio cache nu poate fi plasată în / pe un perete de piatră.
           Nu discreditați geocachingul, conduceți mașina numai pe stradă și parcați întotdeauna în conformitate cu legea.